Palvelut

Green Care

Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua. 

Ammattialan osaamisen mukaisesti käytetään monia erilaisia eläin- ja luontoavusteisuuden menetelmiä. Eläinten ja luonnon on todettu auttavan monenlaisessa kuntoutumisessa. Näitä ovat muun muassa koira-avusteinen toiminta, sosiaalinen ja terapeuttinen puutarhatoiminta sekä maatilojen kuntouttava työ sekä työpajatoiminta. Toimintaa harjoitetaan tavoitteellisesti, vastuullisesti sekä ammatillisesti.

Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Toiminta sijoittuu usein luontoympäristöön tai maatilalle, mutta luonnon elementtejä voidaan tuoda ja käyttää myös kaupunki- ja laitosympäristöissä.

”Koira-avusteisen toiminnan tiedetään olevan yksi parhaita tapoja tuottaa hyvinvointia ja iloa erityisryhmien ja ikä-ihmisten hyvinvoinnin parissa. Jumppaliikkeet sujuvat kuin itsestään koiran kanssa touhutessa ja mahdollinen paha mieli unohtuu. Hetkiä voidaan myöhemmin käyttää apuna arjessa sillä myös muistisairaiden on todettu muistavan koira-hetket jälkeenpäin.
 Työparini  Saaga-koira rakastaa kaikenlaisia temppuja ja tehtäviä.

Jokainen käynti suunnitellaan asiakaskohtaisesti yhdessä henkilökunnan tai omaisten kanssa.

Pauliina Lukkarinen

Close Menu
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept